Очаквания

Очаквания
Всички ние добре знаем, че ние имаме очаквания по отношение на партньора си, на децата си, на работодателя си, на приятелите си на родителите си. Поне веднъж сме били раз-очаровани. Въпроса се състои в това, колко често си разочарован от някакви събития или хора.Прекрасната дума „раз-очарован” говори сама по себе си и това, което стои в основата му.
 
Работата е там,че разочарован може да бъде само този, който преди това е имал определени очаквания или надежди в определена ситуация към един човек или много хора. Това означава,че ти си вече си нарисувал или и си си представил някакъв конкретен резултат не съобразявайки се с другия човек. А това не означава нищо друго, че  другите хора имат право да реагират точно така, както ти искаш, а не по друг начин.
 
Това е една от най-големите заблуди в живота на човека.Човек отново и отново попада в капана на своите заблуди. Надеждите са позволени, но очакванията ни съсипват, защото в света няма двама еднакви души, няма две еднакви идеи или два идентични образи. Това е. Когато някой увлича с идеите си други хора може да разберете как това носи обогатяване от този взаимообмен. Често слушам жалби от клиенти как безобразно се отнася жената/ мъжа към мен и как поради това се чувстват нещастни. Затова имам ключова фраза: НИТО ЕДИН ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ДА ТЕ НАПРАВИ НЕЩАСТЕН, освен ако ТИ САМИЯ не допускаш това, ТИ ПОЗВОЛЯВАШ това да се случи.
И така отново се връщам към очакванията. Аз имам още една ключова фраза: 
ТОЗИ, КОЙТО ИМА ОЧАКВАНИЯ ПО ОТНОШЕНИЯ НА ДРУГИТЕ ХОРА, ОСТАВА КАТО ДЕТЕ.
 
Само децата чакат. И затова от тук произтичат очакванията и отделени от реалността и приземяването. Този, който иска да има земя под краката си трябва да има очаквания единствено ОТ СЕБЕ СИ. Всяко очакване ни лишава, не допускаме от последващи действия, защото ти очакваш и даже изискваш това от другия.Тогава ти неминуемо оставаш дете, все едно на колко години си Без всякакви очаквания ти си СВОБОДЕН и това е лична свобода.
 
Имайте очаквания към себе си и оставете другите хора на мира. А ако някой ти подари нещо без всякакви очаквания, радвай се и му благодари.
 
Направи от това нещо добро.
 
КАК?
 
Без очаквания
 
Ти сам си майстор на живота си!