2 причини за СТРАХА и 1 начин да се справите с него

2 причини за СТРАХА и 1 начин да се справите с него

Чувството на страх е познато на всеки човек, без изключение. Макар, че страховете са различни – самота, болест, изоставяне, бедност, провал, високо, тъмно, даже съществува страх от любовта, дори страх от самия страх и др.

Всеки от нас в една или друга степен изпитва страх, но когато той е в центъра на емоционалният живот на човек и започне да доминира, значи е дошло време да търсите подход за справяне с него.

Някои изследвания показват, че хората могат да бъдат генетично предразположени да се страхуват от някои опасни предмети като паяци, змии и плъхове – животни, които биха могли да представляват реална заплаха за хората. Страхът от змии, например се открива дори при хора, които никога не са ги срещали в живота.

Страха е верижна реакция в мозъка, която започва със среща със стресов стимул и завършва с освобождаване на химически вещества, които предизвикват повишаване на сърдечната дейност и дишането, мускулно напрежение, ограничаващ до реакция „борба или бягство“.

След като получи стимула– мозъка изпраща тези данни на органа, намиращ се в основата му- таламус. Таламуса от своя страна няма информация за възникване на опасност и за всеки случай „бие тревога“, предавайки импулси на друга ключова структура на мозъка–(амигдала) -представлява набор от ядра в мозъка, разположени в тясно сътрудничество помежду си.

Защо се страхуваме?

Ако не се страхуваме би било изключително трудно да оцелеем. Ние безстрашно бихме вървяли по оживена магистрала, ходили по покрива и боси бихме танцували сред отровни змии.

В хода на еволюцията, хората които са оцелели са предали своите гени на потомците си, за да се срахуват от правилните неща.

 ДВЕ ОСНОВНИ ПРИЧИНИ ЗА СТРАХА
Първа причина – ОТЪЖДЕСТВЯВАНЕ

По своята същност страха означава заплаха от загуба, а да загубим можем само онова, с което сме отъждествени–самоидентификация-чувството да си нещо или някой конкретно. Човека като съзнание се отъждествява с конкретно тяло(страх от болести, смърт, инвалидност), ум (натрупани знания, способности), професия(загуба на работа), положение в семейството или обществото и всички роли, които играе в социума.

Втора причина –ПРИВЪРЗАНОСТ

Привързаност е чувството за близост, симпатия към някого или нещо, създаващо усещане за психически или физически комфорт. Привързаността е означава зависимост и лишаването на човека от обекта на привързаност, предизвиква у него неприятни емоции, безпокойство, тревоги и страхове(семейство, близки, любим човек). Често тези две причини вървят ръка за ръка.
1 начин за справяне със страха-работа с подсъзнанието

Как бързо и ефективно да преодолеем страха чрез техниката ThataHealing – Тета лечение?

Със страха не се борим, защото така само го подтискаме и той се увеличава. Най-важното в работата с метода Тетахилинг е да открием коренния страх. Това се извършва чрез разкопки-техника, която се усвоява на курсове за обучение. Преимуществото на метода е, че ние успяваме да влезем в подсъзнанието на човека, благодарение на тета-вълните на нашият мозък и от там да издирим неговия страх.

Ние имаме генетично наследени страхове, както и страхове от минали животи, до които също се достига. Най-интересно е, че има хора, които са преживели някакъв ужас в минал живот и той сега им въздейства, без те да са преживели това в този живот.

При работа с опитен Тетахилър или ако сами усвоите тази техника това става бързо, с лекота и резултата е, че този страх завинаги изчезва.

Затова аз се доверявам на тази техника. Аз съм премахнала много свои страхове и имам много клиенти, които са се сбогували със тях, което им отваря пътя към много повече възможности. Освен това тази техника помага за различни психологични проблеми, като страхови неврози, фобии, панически атаки, вземане на решения и др.

Нужно ли да избирате например работното си място, според това на кой етаж е офиса, защото изпитвате страх от височина или да пътувате само с влак или автобус, а не със самолет?

Или да искате да имате дете, а в подсъзнанието ви да стои програма „Аз се страхувам да бъда майка“?

Ако искате да получавате повече пари, а имате убеждение, предадено например от вашите предци: “Аз се страхувам от парите“ и още редица примери.

Страхове на човек са много-това е лошата новина, но…. има метод, чрез който може да ги премахнете, това е добрата новина и това е  ТhetaHealing®.

Желая ви живот, изпълнен с радост, спокойствие и любов!

Ако ти се разпознаваш в  някой от случаите в тази статия и искаш да промениш това, аз мога да ти помогна да го обсъдим.

Любопитен ли си как ти можеш да се справиш с твоите страхове?

Един разговор може да промени живота ти!

Свържи се с мен за да получаваш съвети и полезни статии  или за безплатна предварителна  среща !

Роси

[ninja_form id=11]