ПЕТО НИВО НА СЪЩЕСТВУВАНЕ

ПЕТО НИВО НА СЪЩЕСТВУВАНЕ

Това е нивото на ангелите, арахангелите, Съвета на дванайсетте мъдреци, на Семейството на душата, на Извисени Учители, на нашите небесен баща и майка, Учители като Буда, Христос са същества, които са се издигнали както над физическото, така и над духовното си тяло и сега си вършат работата от високите нива на петото ниво на съществуване.

Петото ниво на съществуване е разделено на степени,които са много сложни и с много поднива, но има 4 основни. Всяко от тях се състои от 11 степени. 11-та степен на всяко от тези 4 поднива е мястото на 12-те които отговарят за всяко семейство на душата. Нашето семейство на душата е групата, към която принадлежим, преди да дойдем в това превъплъщение. Ние никога не забравяме своето духовно семейство. Понякога членовете на едно семейство на душата се срещат в това превъплъщение, а в някой случаи тези чувства и спомени ги свързват в брак. Те се чувстват като брат и сестра, без да го знаят и по тази причина страстта между тях не успява да просъществува дълго. Семействата на душата се събират, за да свършат работата на Създателя тук, на Земята, но всяко от тях се ръководи от съвета на дванайсетте. Много от Учителите, които са дошли с мисия на Земята, са активни членове в тези съвети, които същевременно водят обикновен живот в човешко тяло на Третото ниво на съществуване, те излизат от своето тяло докато спят, за да вземат участие в тези съвети.

На трето ниво ние имаме двойнствена природа – добри и лоши страни. Затова е добре да работим върху негативните си черти, за да се извисим повече и тогава двойствеността изчезва. За да имаме повече пророчески способности трябва да сме усвоили много добродетели.

Въпреки,че пето ниво се обитава от просветлени същества, вибриращи на различни честоти и съзнание, но егото продължава да съществува на някой от по-ниските му поднива.
На Петото ниво енергията се придвижва почти по същият начин, както и на Трето – със силата на мисълта. Там както и тук трябва да бъдат овладени някой добродетели. Най-важното на Петото ниво е развитието на съвършенството на любовта.

Добре е да не следваме сляпо някаква духовна енергия, освен чистата енергия на Създателя.

Хората, които получават информация от ангели и пророци и призовават духове се свързват с това ниво. Бъдете особено внимателни, към информация, получавана чрез ченълинг.

Преработени откъси от книгата ” Седемте нива на съществуване” – Ваяна Стайбъл