Манталитета за дефицит е една от най-големите пречки привличане на изобилие

Манталитета за дефицит е една от най-големите пречки привличане на изобилие

Манталитета за дефицит може да ви потиска и лишава от сила. Моя опит с много клиенти показва, че манталитета за дефицит (недостатък) е една от основните причини, която е източник на болка, трудности и страдание в живота на човека.

Манталитета за дефицит може да е непоносим и може да се отнася към всяка област на живота-от недостатъка на пари до недостатък на любов, здраве, кариера и възможности за работа. Много в нашето общество е построено на база манталитета за дефицит. Много често той толкова дълбоко се е вкоренил в хората, че дори не си дават сметка за това и смятат, че това е начин на живот.

От друга страна за много от тях е свойствено да се чувстват виновни за това, че искат повече или че имат повече от другите. Тук причините са също недостатък и ограничения. Ако ясно осъзнаем, че в света има повече от достатъчно за всеки и всички, то неосъзнатата вина, че имаш повече или ти се иска повече от другите ще изчезне.

„Наблюдавайте за това какви мисли възникват у вас, когато правите нещо с пари. Чрез вашият разум парите са парите са присъединени към единен източник на всичко съществуващо и всички пари. Когато мислите за видими пари като за нещо директно свързано с невидимия източник, който в зависимост от вашите мисли ви дава или не ви дава, вие държите във вашите ръце ключа към всяко богатство или причина за всякакъв недостатък.”

Чарлз Филмор 1854-1948 г.

1.  УПРАЖНЕНИЕ

Ако Създателя е източника на вашето богатство и изобилие и т. н., то във вашите представи възможно ли е да има ограничаващи моменти?
Задайте си следните въпроси:

  • Какво ще стане, ако вие за първи път поскате нещо, което желаете от Съдателя или от родителите си?
  • Какво се случи?
  • Получихте ли това, което искате?
  • Позволиха ли ви да помолите за това, което искате?
  • Вие винаги ли получавате това, което искате? И защо не го получавате?

Обърнете внимание колко често говорите за изобилие и колко често за дефицит!

Ако се разпознавате в някой от ситуациите в статията, може да ми се обадите да коментираме Вашият проблем!

Бъдете здрави и успешни!

Един разговор може да промени живота ти!

Свържи се с мен за да получаваш съвети и статии или за безплатна предварителна среща!

Роси

Споделете статията с други, ако ви е харесала!