Защо някои зациклят на тема ПАРИ?

Защо някои зациклят на тема ПАРИ?

Парите са вaжeн елемент от съвременния свят и те наистина разширяват нашите възможности. Но много често хората буквално са зациклили на тях, тогава това става проблем не само за тях, но за околните. Знам, че всеки от вас има такива хора наоколо си. Те измерват всичко в пари – щастието, успеха, отношенията, „любовта” даже и здравето си.

От опита си вече 5 години работа с ThetaHealing на тема пари мога да посоча някой от най-главните причини.

ПЪРВАТА е страха от бедност. Това е много разпространено чувство, което стои в подсъзнанието на човек. Най-често то ни е предадено чрез ДНК от нашите предци, които са преживели векове назад ограбвания, национализация и много други исторически катаклизми. На тази почва има много семейни и родови сценарии, които обричат хората на въртене в един и същ омагьосан кръг: Парите се появяват, но те не могат да ги задържат или никак не им се отдава да ги заработят.

ВТОРАТА причина – чувството на защитеност, което дават парите. Независимо, че много експерти специалисти в областта на парите говорят за необходимостта от трупане на пари, то това трупане играе роля на „възглавничка за безопасност”. Разумното разпределяне на пари е различно от трупането и непрекъснатото състезание за пари. Има хора, които имат много пари и въпреки това са зациклили на тях и как все повече и повече да притежават. Защо е така? На подсъзнателно ниво знаем колко ненадеждна е тази „възглавничка за безопасност”. До нашето поколение е имало доста парични реформи, при които нашите предци, та даже и в наши дени са губили много от спестяванията си.

Затова дори и да имат големи спестявания и голям стабилен доход, но продължават да се безпокоят за това, че парите им са малко и за да подсилят безопасността си се стремят да имат колкото може повече пари. Това не е на ниво ум, а го правят несъзнавано.

ТРЕТАТА причина е, че хорта асоциират парите с щастието и спокойствието. И колкото и да говорят, че „богатите също плачат”, повечето смятат, че парите ще им дадат щастие, защото може да осъществят всяко свое желание. Това се случва, защото човек не вярва, че много желания (даже болшинството) могат да се осъществят даже бе заклинание на големи суми.

Между другото хората, практикуващи Тета хилинг знаят за това. Именно за това ние често манифестираме не пари, а именно желания: пътешествия, нова кола, нова къща и др. И най-често тези възможности идват не чрез пари, а от други хора, подаръци, наследства, нови запознанства. И това е чудесно, защото това ни помага да разберем, че не парите правят чудесата, а ние самите ги творим.

Тези три причини и още други, скрити в подсъзнанието провокират човека за безкрайно измамна гонитба на пари.

Как ли би било, ако вие знаете (и чувствате), че всички тези причини не ви касаят. Да допуснем, че страха от бедност, вие сте го проработили и знаете как да се чувствате защитени, независимо от парите и отлично знаете, че щастието и парите не са синоними, но някакъв вътрешен глас въпреки това ви шепне: „Нужни са пари, парите може да не стигнат…”.

Ако ви е позната тази ситуация, тогава това може да е ЧЕТВЪРТАТА причина. С какво е свързана тя? Тя е свързана е недостига на енергия. Трябва да се тества дали човека усеща недостиг на енергия. Не говорим за това дали той има енергия, а дали има чувството, че я има на ниво подсъзнание. Нали парите също са енергия. Проява на енергия в социума. Ние не продаваме продукт или услуга, ние продаваме нашата енергия вложена в тях. При много хора по време на кризисни ситуации в личния живот или държавна криза се наблюдава силен спад на енергия. Защо е така и как това се проявява в живота?

Страх за своето бъдеще и за бъдещето на семейството, усещане за собствена несъстоятелност, обреченост, неувереност в собствените сили и способност да се впише в новите обстоятелства. Именно тези тежки чувства и емоции причиняват недостиг на енергия. И затова има хора, които в кризисен момент се чувстват все едно са ги изключили от източника на захранване. И за да запълнят дефицита на енергия хората (често несъзнавано) се стремят да заработят и да натрупат много пари, защото парите за тях са явното проявление на енергия.

И те придобиват няколко коли, къщи, скъпи вещи, защото точно така те могат да видят, че имат енергия. Именно така усещат притока на енергия и придобиват спокойствие и увереност.

Но уви не за дълго. Докато причината не бъде отстранена, то скоро те отново започват да усещат, че „нещо не е както трябва” и отново са устремяват в гонитба на пари. А това нещо, което „не е както трябва” е енергиен срив, който трябва да бъде запълнен задължително, защото иначе увлекателното пътешествие в света на парите се превръща в безкрайно бягане с препядствия…

И тъй, ако много ви се искат пари не е зле да видите дали нямате енергийни „пробойни”, откъдето изтича вашата енергия. Иначе процеса на създаване на богатство и изобилие за вас ще се бъде не лек и радостен, както трябва да бъде, а изморителен и неприятен.

Така безсъзнателно придобивате убеждението „Когато аз живея без пари, губя енергията си”.

Чрез работа с подсъзнанието с ThetaHealing резултата е бърз и траен.

Ако ви е докоснала статията или сте разпознали ваш проблем в нея, можете да ми пишете!
theta. planeta@gmail. com

Желая ви изобилие от всичко в живота!

Роси